zaterdag 18 oktober 2008

kayak merkezleri,ski,kayak,skien

Zell am See: deniz seviyesinden 750metre yüksekliktedir. En yüksek kayakçıkış noktası 1965, en düşük iniş noktası ise 750metredir.
Borovets: Bulgaristan'in güney batısında bulunan , Borovets Kayak merkezi ,dünya merkezleri arasında popülaritesini her zaman korumaktadır . 1323m.yükseklikte bulunan kayak merkezi her sene binlerce turisti ağırlamaktadır
St Moritz: Avrupa nın en sosyetik kayak merkezidir. St. Moritz, İsviçre’ninİtalyan sınırına yakın bölgede bulunmaktadır. Dünyanın en eski kayakmerkezidir. Zürih ten 3,5 saatte St. Moritz e ulaşabilirsiniz.
InnsbruckAlplerin en ünlü kayak merkezlerin dendir. Kayak pistleri kırmızı,mavi ve siyah kategorilerde toplam 130 km . uzunluğunda olup,toplam 58 adet tele firik, teleski ve telesiyej mevcuttur.


CourchevelDunyanin en buyuk kayak merkezidir. Fransa’da Alplerin kuzeyinde yer alir. Lyon ve Cenevre Havaalanlarindan yaklasik 2,5 saat mesafededir. Meribel, Val Thorens ve Les Menuires kayak merkezleriyle cevrelenen Courchevel 1550, 1650 ve 1850 rakimli 3 bolgeden olusur. Luks otelleri, kaliteli restoranlari, canli gece hayati ve surekli bakimi saglanan pistleri ile her sey kayakseverlerin guvenligi, konforu ve iyi vakit gecirmesi icin dusunulmus. Gunduzleri renkli kiyafetlerle bembeyaz karlarda suzulmek, geceleri ise en sik kiyafetler icinde eglencenin icine akmak buranin olmazsa olmazi.Kayak ya da snowboard tutkunlarini kendi zevkine, alanina ve stiline uygun pistler bekliyor. Eger half-pipe kategorisi ile ilgiliyseniz, burada ozel duzenlenmis parkur bulmaniz mumkun. Burada kayak ve snowboard’dan baska seyler de var: Kar raftingi, karting, kar motoru, balonla cevre gezileri, bowling ve squash, sinema, sanat galerileri, kizakli fayton, kar yuruyusleri, saglik ve guzellik merkezleri... Aralik, ocak ve subat aylarinda duzenlenen biri buyuk slalom yarisi olmak uzere, alti uluslararasi yarisma duzenlenmekte.
Chamonix vadisiMont-Blanc bölgesinin merkezi olup, Fransa-İsviçre sınırında yer almaktadır.Avrupa nın en yüksek tepesi olan Mont-Blanc’in (4.807 m) hemen eteğindedir.Geniş kayak pistleri, off pistleri, havuzu ve fitness kompleksleriyle ziyaretçilerin gözdesidir.

Geen opmerkingen: